Goodfuture partner van eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal

Update 20 mei 2023: Lees hier het verslag én de uitslag van deze bijzondere wedstrijd, waar meer dan een half jaar voorbereiding aan voorafging. Bekijk ook deze video, die benadrukt hoe bijzonder én belangrijk dit initiatief is.
——————————————————————————-
Wij kijken uit naar aanstaande vrijdag 19 mei! Op die dag vindt in Dordrecht de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal plaats. Met onze duurzame ambities (en een voorliefde voor voetbal) werken we vanuit Goodfuture graag mee aan dit prachtige initiatief. We verzorgen daarom de duurzame hoodies waarin de spelers van FC Dordrecht het veld opkomen.

De wedstrijd is ontstaan vanuit het door FC Dordrecht opgerichte platform Energiek Dordt. De club wil met deze collectieve challenge door samenwerking, duurzaamheidsdoelen versneld realiseren. Voor de club, de stad en de regio. Het is belangrijk om hiermee aandacht te vragen voor het klimaat en de toekomst voor onze kinderen. 

Leon Vlemmings (links op foto), innovatiemanager FC Dordrecht: “Met Goodfuture (prachtige bedrijfsnaam) komt er weer een nieuwe, sterke partner in ons Energiek Dordt platform, die ook een waardevolle bijdrage levert aan onze gezamenlijk ambitie om samen nieuwe energie te creëren in Dordrecht en Drechtsteden.”

De duurzame hoodies worden samen met de voetbalshirts na afloop van de wedstrijd online geveild. De opbrengst gaat naar Energiehulp, een initiatief om mensen met energiearmoede te helpen in Dordrecht en Drechtsteden.