Goodfuture en Schijvens presenteren eerste vaste collectie 100% circulaire bedrijfskleding in Nederland

Een zeer bijzonder moment in de geschiedenis van bedrijfskleding in Nederland! Voor het eerst is er nu vanuit leverancier Goodfuture een vaste collectie volledig circulaire bedrijfskleding uit voorraad leverbaar. De zeer comfortabele en representatieve kleding van het merk T’riffic is geproduceerd door de Nederlandse fabrikant Schijvens, die eerder veel ervaring opdeed bij zogenaamde special made collecties in dezelfde circulaire doekkwaliteit. De bedrijfskleding is geproduceerd uit 50% recycled katoen/50% recycled polyester, danwel 100% recycled polyester en in diverse kleuren leverbaar.

Een breed aanbod

De collectie is breed opgezet en bestaat uit o.a. T-shirts, polo’s, sweaters, sweatvesten, werkbroeken, blouses, overhemden, softshells en winterjassen. Voor de productie is volledig gebruik gemaakt van al beschikbare grondstoffen door bestaand katoen en PET-polyester te gebruiken. Nadat de kleding door gebruikers is afgedragen, kan deze terug naar Goodfuture/Schijvens en worden de grondstoffen uit de kleding ingezet voor de productie van nieuwe bedrijfskleding: echt 100% circulair!  

Hoge waardering Fair wear Foundation

Belangrijk om te vermelden is dat de arbeidsomstandigheden in de fabrieken waar de productie van deze circulaire kleding plaatsvindt, recent door de Fair wear Foundation werden gewaardeerd met een uitzonder hoog cijfer (8,6). De beoordeling was mede gebaseerd op de betaling van “living wage” (i.p.v. minimumloon) aan de werknemers op deze productielocaties. De fabrieken gelden hiermee als voorbeeld voor de textielsector.

Maak kennis op het MVO Nederland Nieuwjaars event 2020

Zowel Shirley Schijvens (directeur Schijvens) als Remco Dupuis (directeur Goodfuture) ervaren nu al een grote belangstelling voor deze bijzondere collectie van bedrijven uit diverse sectoren. “Een doorbraak, ook op het gebied van forse besparingen op het gebruik van water, pesticiden en de uitstoot van CO2”, aldus Remco Dupuis. “We laten met deze collectie zien dat circulaire, comfortabele én betaalbare bedrijfskleding echt mogelijk is”, zo vervolgt Shirley Schijvens. “Binnenkort tonen we de circulaire bedrijfskleding ook op het Nieuwjaars event van MVO Nederland. Voor veel bedrijven die hiervoor interesse hebben de perfecte mogelijkheid om kennis te maken met onze bijzondere collectie. Graag gaan wij samen met deze gemotiveerde organisaties op weg naar een goede toekomst!”