Duurzame worker + gratis T-shirt


Op zoek naar een functionele, stoere worker, die comfortabel zit én het milieu spaart? Dan is deze broek uit de Fristads Green-collectie zeker iets voor jou! Deze broek zorgt voor maar liefst 75% minder milieubelasting dan een gemiddelde worker.

De broek bestaat uit 65% polyester en 35% lyocell, een natuurvezel gemaakt van cellulose uit houtsnippers. De snippers, afkomstig van eucalyptusbomen, komen uit speciale bossen die gekenmerkt worden door ‘duurzaam bosbeheer’. Voor de productie van de stof  worden water en niet-giftige oplosmiddelen hergebruikt én wordt er zuinig met energie omgegaan. Dit maakt lyocell zowel milieuvriendelijk als duurzaam.

Extra leuk: bestel de workers vóór 31 mei en ontvang bij elke broek een gratis T-shirt van biologisch katoen.

Eigenschappen broek
Onderdeel van de Fristads Green-collectie / 2 voorzakken / Dubbele kruisnaad / 2 achterzakken / 2 zakken op het dijbeen / Beenzak met extra zakken / Lus voor duimstok in de beenzak / Beenzak met klep en klittenbandsluiting, telefoonzak en extra zak met klep en klittenbandsluiting, D-ring onder de klep / Met CORDURA® verstevigde uiteinden van de broekspijpen / Verstelbare beenlengte met 5 cm extra zoom aan de onderzijde / Getest voor industrieel wassen volgens ISO 15797 / Met EPD (Environmental Product Declaration) / OEKO-TEX® gecertificeerd / Optioneel kan een RFID-chip worden toegevoegd.

Over Fristads
Fristads is producent van functionele, duurzame en veilige werkkleding. Zij biedt een breed assortiment werkkleding van zware kwaliteit, waaronder werkjassen, overalls, bodywarmers, softshells en werkbroeken. In 2019 lanceerde Fristads de Green collectie, de eerste kledingcollectie ter wereld met een milieuverklaring waarbij ze de totale milieubelasting van elk kledingstuk meet; van materiaalkeuze tot levering van het afgewerkte kledingstuk.

Zonder plastic
De Green collectie wordt verpakt zonder plastic door het gebruik van een speciale vouwtechniek. Zo maakt Fristads optimaal gebruik van de transportcapaciteit. Dankzij een ecologisch duurzaam proces wordt 75% op het waterverbruik bespaard tijdens het verven van stoffen.

Check, check, dubbelcheck
Fristads test en controleert in een eigen laboratorium de fysieke eigenschappen van grondstoffen en kledingstukken. Slijtvastheid, scheurweerstand, treksterkte zijn enkele voorbeelden van de vele testen die worden uitgevoerd. Hiermee garandeert zij duurzame bedrijfskleding die lang meegaat en minder vaak vervangen hoeft te worden.

Interesse?
Geïnteresseerd in deze of andere duurzame bedrijfskleding? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.